Nieuwe aanwinst van Nanne Wolf

Afgelopen zomer was ik bij onze duivenvriend Dick ten Cate om een doffer op te halen voor samenkweek (zoon “RED ACE” van de Gebr Jacobs). In de andere helft van de mand had hij een rechtstreeks duivinnetje zitten uit de Marathon-Noord kampioen “BAUKE” van Dierenarts Nanne Wolff. Dick adviseerde mij om hier ook een jong uit aan te schaffen voor het kweekhok.

Een aantal weken later was ik in de praktijk bij Nanne om een paar doosjes geel tabletten te halen en toen kwam Nanne toevallig zijn spreekkamer uit en aangezien deze dierenarts altijd erg druk is heb ik hem maar meteen gevraagd of het mogelijk was om uit “BAUKE” een jonge duif te bestellen, (liefst een duivinnetje).
Dit was wel mogelijk, als hij er een paar gekweekt had zou Nanne contact met mij opnemen.

Aan het einde van de zomer/begin najaar was het zover, ik moest toch naar de praktijk om de mest in te leveren voor groot mestonderzoek dus twee vliegen in 1 klap. De assistent van Nanne belde mij om even iets eerder te komen, zo hadden we even iets meer tijd om naar de duiven te kijken.

Nanne kwam buiten met een dochter van “BAUKE” 1e duifkampioen AFD 8, en Marathon Noord kampioen.
Over deze dochter hoefde ik niet lang na te denken, hier zat alles op en aan dus vlug in het mandje.

Voor de kweek is deze duivin perfect omdat ze ook nog is ingeteeld.
De ouders van de moeder van “LAURA” zijn ook de grootouders van “BAUKE” (zie stamkaart).

Ook mocht ik de ouders van “LAURA” nog even bekijken (gewoon perfect).
“BAUKE” is mijn allerbeste vertelde Nanne, gewoon een doffer waar je op kun wachten, hij zit nu op het kweekhok omdat hij op de laatste vlucht St-Vincent ’23 zwaargewond thuiskwam. Op deze St-Vincent presteerde “BAUKE” het even goed nog om zwaargewond een 86e Nat te spelen in Sector 3, wat een klasbak en wat een karakter heeft deze doffer!

De prestaties kunt u bekijken op de bijgevoegde stamkaart.

Mocht u ge├»nteresseerd zijn om komend voorjaar/zomer jonge duiven uit “LAURA” te bestellen hoor ik het graag.

Tot later.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.