Nieuwe aanwinsten Gertjan Rigter

Op mijn zoektocht naar een paar duivinnetjes die ik op mijn Gebr Jacobs doffers kan koppelen ben ik uitgekomen bij Gertjan Rigter.
Dus afgelopen Augustus ben ik samen met mijn duivenmaat Eep van de Hoek afgereisd naar Amstelveen.

Gertjan heeft nog 2 rechtstreekse Zonen uit de “MONT-VENTOUX” zitten van de Gebr Jacobs, zijn Topkweker “13-606” en zijn broer de “11-790”.
Voorgaande jaren heb ik al enkele malen contact gehad met Gertjan maar het was er nog nooit van gekomen om bij hem een paar nieuwe duiven aan te schaffen.
Aangezien deze twee Top doffers al op leeftijd komen moest het ditmaal toch gebeuren.

Mijn voorkeur ging uit naar een rechtstreekse dochter uit zijn Topkweker de “13-606”.
En nog een bijkomende wens was dat het een duivinnetje zou worden die ten eerste perfect van bouw zou zijn en voor mij zeker niet onbelangrijk een duivinnetje met een plus oog.
Omdat al mijn rechtstreeks aangeschafte doffers van de Gebr Jacobs een min oog hebben waren duivinnetjes met een plus oog voor mij een must.

We mochten kiezen uit een paar duivinnen 1 vroege van Februari en een iets latere jonge duif van plus minus Juli, en deze laatste had onze voorkeur.

De “23-888” is perfect van bouw; Korte voorarm, sterke rug, sterke spieren, en wat ik ook graag zie is dat de punten van de vleugels bijna net zo lang zijn als het einde van de staart. We hadden de loep meegenomen om ook het oog beter te kunnen bekijken, deze duivin krijgt ook een geweldig plus oog dus deze moest het zijn.

Uit deze “MONT-VENTOUX” duiven van Gebr Jacobs heeft Gertjan zijn hele hok mee opgebouwd, samen met rechtstreekse kinderen uit de “SUPER BARCA” 621 en deze duiven later gekruist met duiven van zijn maat Hennie de Vries. Inteelt 100 x 10 van Nico Volkens wat enorm goed is uitgepakt!

Voor velen die hun pijlen gericht hebben op de marathon vluchten/ ZLU weten waar deze mannen toe in staat zijn.

Gertjan Rigter had in 2023 ook weer een top jaar bij de ZLU-kampioenschappen met o.a.

  • 3e KEIZER GROTE FOND.
  • 2e ZLU FOND KAMPIOEN.
  • 2e PYRENEEEN CUP.
  • 1e SUPER PRESTIGE.

De 13-606 is ook de vader van “RIET” deze geweldige duivin speelt de 2e Nat Barcelona ’18

Ook komen er uit de 13-606″ natuurlijk nog veel meer kopduiven (zie stamkaart).

Ditzelfde geld voor zijn broer de “11-790” deze doffer is vader van Topduivin “JANNIE”, deze Top duivin speelt de 2e Nat Agen ’18 en 4e Nat Barcelona ’22.

Ook uit deze rechtstreekse Zoon van de “MONT-VENTOUX” komen natuurlijk nog veel meer kopduiven.

 

Het 2e duivinnetje die we mee hebben genomen komt uit Zoon “JANNIE” x “CARLA”.

Omdat rechtstreekse kinderen uit “JANNIE” niet meer mogelijk was omdat deze duivin helaas geen eitjes meer legt hebben we besloten om een duivinnetje uit “Zoon JANNIE” mee te nemen.

Deze Zoon “JANNIE” stond toevallig gekoppeld tegen “CARLA”.

“CARLA” is in 2023 uitgeroepen bij ‘PIPA” als 10e beste oude duif van Europa met 3 prijzen, “CARLA” is tevens ook weer een kleindochter van de originele “MONT-VENTOUX” de “01-340”.

De stamkaart van het aangeschafte duivinnetje de “23-895” ziet u hieronder

Het was bij Gertjan Rigter gezellig toeven, we hebben heel veel duiven mogen bekijken, en onder het genot van een goeie bak koffie met een grote gevulde koek hebben we nog gezellig een poos zitten na praten over onze geweldige sport.

De twee aangeschafte duivinnetjes zitten nu een paar maanden bij mij op mijn hok en doen het geweldig.

Een volgende rit naar Gertjan is zeker niet uitgesloten!

 

Tot later.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.