2 Rechtstreekse Dochters uit “HILTJE” (vliegt 2 maal een 2e Nationaal !!!)

Vandaag even een kleine update van mijn nieuwe aanwinsten 2024.

Vorig jaar heb ik een deal gesloten met Gaatse Bosma uit Kootstertille, om twee jonge duiven te bemachtigen uit zijn “HILTJE”. In 2022 viel mij deze duivin al op toen ze een 2e Nationaal vloog op een Ruffec ochtendlossing van 905 km boven in Friesland! In 2023 korfde Gaatse deze zelfde duivin weer in op Ruffec ochtendlossing en wederom weer een 2e Nationaal in sector 4. Toen dacht ik dit kan geen toeval zijn, dit is een witte raaf zoals er maar weinig zijn.

Zoals het er nu uit ziet gaat “HILTJE” in ‘2024 eerst mee naar Limoges, en dan mag ze het huzaren stukje nog een keer proberen op Perigueux ochtendlossing dit jaar maar dan 80 km verder. Als ze op Perigueux nog een maal zo’n kopprijs speelt gaat deze top duivin voor de kweek aldus Gaatse.

Een paar weken terug was het zover, dus in de auto en naar Friesland toe. Gaatse is een geweldige liefhebber die het gewoon in zijn vingers heeft. Hij korft de duiven alleen maar in als hij weet dat ze ook 100% in orde zijn, en anders blijven ze gewoon thuis. Als je bij Gaatse op de hokken bent zie je dat alles op eenvoud is gebaseerd, zo kun je weinig fouten maken. 

De vader van de jonge duiven “De 18-435” was in ‘2021 een van de beste Marathon duiven van Nederland met 2 x Teletekst. Deze geweldige doffer is later gewond thuisgekomen en nooit meer gespeeld.

Omdat dit zo’n geweldig koppel is heb ik van de ouders het DNA vast laten leggen bij Gendika.

Bijgevoegd een foto van de jonge duiven “IRMA & MARIE”.

Tot later.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.