Bezoekje aan Gert-Jan Beute

Vandaag 30-12-2022 een topmiddag gehad bij Gertjan Beute.

Elk jaar ga ik met de nieuwe aangeschafte duiven even naar Wilhelminaoord om de duiven te laten beoordelen op lichaamsbouw en ogen.
Deze keer had ik 15 duiven meegenomen waarvan 12/15 duiven het cijfer 8 – tot 8,5 kregen van Gertjan.

1 duivin sprong er bovenuit met een 8,5.
Deze duivin “CLEOPATRA” is een rechtstreekse ingeteelde dochter uit “LUCKY” 1e Nat St-Vincent 2018 van Jan Polder (raced by Kees Klink).
“LUCKY” is een volle dochter van topkweker “EL PATRON” (Jan Polder).
Toen ik deze jonge duif kreeg was ik nog niet echt onder de indruk, Kees Klink vertelde mij dat ik meer geduld moest hebben.
Hij vertelde mij ook dat deze overnacht jongen nog wel 5 keer veranderen van bouw tot ze zijn uitgegroeid.
Gelukkig heb ik deze tips ter harte genomen want Kees had gelijk!
Gertjan had het duivinnetje 2 a 3 seconden in zijn handen en was meteen verkocht.
Dit is een fenomenale duif en kreeg een 8,5 als cijfer.
Ook vertelde Gertjan mij dat het oog zeer rijk gekleurd is en een nacht vlieg oog heeft.

De bijgevoegde stamkaart is van “CLEOPATRA”.

Nu maar hopen dat zij de goede genen ook doorgeeft aan haar nageslacht.

Ook zit er nog een volle broer van haar, dit is “MAX” deze had een 8+

Voor vandaag zit het er weer op, ik ging blij en opgetogen weer richting Nieuwleusen.

Gert-Jan schreef zelf onderstaande :
Vandaag o.a. Bezoek gehad van Reijer Stoffelsen uit Nieuwleusen. Deze kweker van marathon duiven komt nu enkele jaren en de kwaliteit wordt duidelijk beter. Dit keer had hij o.a. de 22-8431192 mee genomen. Een geweldig fondduifje met aangeboren super spieren , korte arm, geweldig rijk gekleurd oog en kreeg dus ook verdiend een 8,5. Hij vertelde dat toen hij het duifje kocht en het thuis kreeg het er niet uitzag en hij de fokker geïrriteerd belde. Maar nu na de rui zag ik het heel anders dan Reijer, een klasse duifje. Gelukkig had hij de 192 niet geruimd maar laten zitten om nu mee te kunnen nemen( nu met 8,5 is hij van geïrriteerd naar dolblij gegaan) geduld is bij duiven en vooral marathon duiven soms echt even nodig

Graag wens ik iedereen een goede jaar wisseling en een voorspoedig en gezond 2023 toe.
Tot later.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.