Nieuwe aanwinsten Gaatse Bosma

Begin deze zomer heb ik eens contact opgenomen met Gaatse Bosma uit Kootstertille voor rechtstreekse jongen uit zijn topkweker “AMRABAT”. Deze tip kreeg ik via een bevriende duivenmelker waar ik veel contact mee heb, die komt ook uit het hoge Noorden. Na het telefoongesprek met Gaatse ben ik overeengekomen dat het late jongen van 2022 zouden worden. Dus ben ik begin Oktober afgereisd naar Kootstertille om de jonge duiven op te halen.

Wat mij opviel tijdens de reis naar Gaatse is dat hun duiven toch echt wel een verschrikkelijk eind verder moeten op de marathon vluchten. Zelf zit ik op de voorhand van sector 4, als ik mee zou doen op de marathon vluchten zouden eventueel onder gunstige omstandigheden nog duiven door kunnen komen ‘s avonds laat ook op de ZLU, maar dat zal op de afstanden van Gaatse moeilijk worden.

We hebben tijdens een bak koffie gezellig zitten praten over de duivensport, voor ik het in de gaten had waren we een paar uur verder. Op de hokken van Gaatse heb ik m’n ogen uitgekeken, daar zitten echt kwaliteit duiven (ijzervreters) zoals Gaatse zelf zegt.

Veel duiven die ik in handen heb gehad waren kinderen uit zijn stamkoppel “AMRABAT” x “DE 14-614”. 

Deze duiven zijn super van bouw, korte voorarmen, lappen van vleugels, en wat mij opviel geweldige ogen in hun kop.

Zoals u kunt zien in de bijgevoegde stamkaart is de vader van de “AMRABAT” doffer de 02-907 “DOLLE DRIES” 2e beste marathon duif van heel Nederland.

In deze doffer vinden we de oude lijnen van “DE DOLLE” en “HET VLEKJE” nog terug. De moeder van de “AMRABAT” is een ingeteelde duivin uit Zoon x Dochter “DEN ROOIE DUUK” 2e beste Categorie E Marathon Olympiade 2009 in Dortmund, waaruit Gerard Koopman zijn Top duif “RED BULLENS” komt.

De moeder van de jonge duiven is de “14-614” deze duivin heeft een oude ring om en is van 2017. Deze duivin is samen met de “AMRABAT” doffer het stamkoppel bij Gaatse. Uit dit koppel komen bijna alle top duiven die bij Gaatse rondvliegen, hier heeft hij zijn hele hok mee opgebouwd. In de “14-614” vinden we Zoon Topkoppel van Arie Dijkstra, “GEBRSELASSIE x CAMERON”. En van moederskant Dochter van “DE HULK” 1e Tarbes in 2014, deze doffer vloog maar liefst 3 uur los van afd. 5, 6, en 12.

Uit het stamkoppel “AMRABAT” x “DE 14-614” komt “DE 18-431” deze doffer wordt in 2021 reserve Olympiade.

Gaatse Bosma wordt in 2021 beste liefhebber van Noord-Nederland met 3 x Teletekst !!!.

  •  9e NPO Limoges ’21
  • 4e NPO Cahors ’21
  • 6e NPO Dax ’21
  • 19e NPO Bergerac ’21

En daarmee 1e Grootmeester van Sector 4.

  • 1e Onaangewezen.
  • 3e Aangewezen.

Voor het jaar 2023 hebben wij afgesproken dat er nog 2 jongen uit de “AMRABAT” doffer naar Nieuwleusen verhuizen.  Of door middel van ruiling, Gaatse wil ook een paar jongen gaan testen van mijn kweekstal.

Mochten er liefhebbers zijn die geïnteresseerd zijn in deze top duiven kunt u voor het jaar 2023 weer jonge duiven bestellen. Dit kan via het contactformulier, of u kunt mij natuurlijk altijd bellen voor meer info.

Tot later, Mvg Reijer Stoffelsen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.